Popular Posts

Sunday 3 April 2011

Programul Sfintelor Pasti

Doamne ajuta!

Ne apropiem de Sfanta Sarbatoare a Invierii Domnului nostru Iisus Hristos si am vrea sa va comunicam programul ultimei saptamani din Post :

Sambata 16 aprilie orele 18.00 – Vecernie
Duminica 17 aprilie orele 11.00 – Sfanta Liturghie in Duminica Floriilor
Joi 21 aprilie orele 11.00 – Sfanta Liturghie in Joia Mare si Deniile
Vineri 22 aprilie orele 20.00 – Prohodul Domnului
Sambata 23 aprilie orele 22.00 – Sfintele Pasti
Luni 25 aprilie orele 11.00 – Sfanta Liturghie urmata de o agapa. Daca vremea ajuta poate iesim in parcul din fata bisericii pentru a ne bucura de bucatele romanesti cu care fiecare va contribui.

Slujba de sambata seara va incepe la orele 22.00 si dupa ce se va lua lumina va avea loc si Sfanta Liturghie. Pentru cei care veniti insotiti de copii, as vrea sa subliniez ca intreaga slujba se va incheia probabil in jurul orelor 2.00 noaptea.

Dorim sa va retinem atentia cu cateva amanunte de ordin organizatoric:

Vineri seara la Denia Prohodului si sambata seara, in noaptea Sfintei Invieri, vom asigura suporti din plastic si cartoane pentru lumanari, in incercarea de a impiedica scurgerea cerii de la lumanari pe covoare intr-un loc care nu ne apartine, dar pe care il inchiriem pentru slujbele de peste an.

Prezenta copiilor este o bucurie la asa o Sfanta si Dumnezeiasca sarbatoare; adresam in acelasi timp o mare rugaminte parintilor sa acorde o atentie deosebita celor mici mai ales in momentele de iesire / intrare in sfanta biserica sau cand credinciosii sunt chemati sa ia lumina. Din dorinta de a evita orice accident sau incident neplacut, recomandam copiilor cu varsta pana la 8 ani sa nu aprinda sau sa foloseasca lumanari individual. 

Dupa terminarea slujbei biserica trebuie curatata. Exista 2 aspiratoare in biserica, insa as ruga ca cine poate sa aduca aspiratorul personal si prelungitoare ca sa ne putem misca repede. De asemenea, pentru curatarea bisericii avem nevoie de cateva fiare de calcat si ziare pentru a indeparta ceara de pe mocheta. In Noaptea de Inviere de anul trecut cativa enoriasi cu suflet bun au petrecut o ora si jumatate la curatarea mochetei de ceara pentru ca am avut doar 2 fiare de calcat. Rog pe cine poate sa aduca de acasa fierul de calcat, ziare si prelungitoare, pentru a reusi sa terminam intr-un timp mai scurt.

O alta rugaminte, foarte importanta. Rugam a fi cu mare grija la nivelul zgomotului pe care il faceti cand plecati de la biserica data fiind ora inaintata la care se va termina slujba. Vecinii au dreptul sa cheme politia daca suntem prea zgomotosi si am vrea, bineinteles, sa evitam un asemenea incident. Multumesc pentru intelegere.

Imi cer iertare pentru ca mesajele pe care tind sa le trimit sunt putin cam serioase si atrag mereu atentia asupra posibilelor probleme. De fapt, avem o comunitate minunata si majoritatea membrilor se implica si ajuta de fiecare data. In ultima perioada se simte din ce in ce mai mult sentimentul apartenentei la comunitate. Am inceput sa ne cunoastem mai bine, suntem ca o familie numeroasa cu copii dulci si minunati.

Multumesc tuturor pentru tot. Cu mult drag,

Cornelia
Cu binecuvantarea Parintelui Sorin

PS - Am rugamintea ca, daca stiti si alti romani care tind sa vina la Slujba de Inviere, sa transmiteti acest mesaj mai departe. Multumesc mult.

No comments:

Post a Comment